qt_cl.jpgTarantino hade på egen begäran önskat att få träffa Christina i Stockholm när han var på besök för galapremiären av Inglourious Basterds.

Dels för att han är ett stort fan av hennes filmer, dels för att de inte hann träffas för två år sedan i L A, när Tarantino sponsrade Christinas och Klubb Super 8s besök, i samband med retrospektiv på American Cinematheque.

Mitt i den hektiska intervju- och premiärdagen fick de 40 minuter tillsammans på Grand Hotel, då de diskuterade varandras filmer, och en hel del om hur Christinas roll i Thriller inspireradeTarantino till Kill Bill, och hur denna uppmärksamhet skapat ett nyväckt intresse för Christina och hennes filmer i hela världen. Tarantino har sett det mesta som hon gjort, och gillar både Christina och filmerna skarpt.
Båda var överförtjusta över att äntligen få träffas, och skrev väldigt spontana och fina dedikationer till varandra på olika DVD-filmer och foton!

Tarantino fick 25 Klubb Super 8-filmer på DVD i present.

Tarantino föreslog sedan att de skulle bli plåtade tillsammans på röda mattan inför galapremiären av Inglourious Basterds.
Det var sedan fantastiskt när han inför ett fullsatt Rigoletto hyllade Christina som “the coolest Swedish actress” från scenen, och hon fick ta emot publikens applåder!

Tarantino är ju extremt intresserad av 60- och 70-talens exploitationfilmer, och för honom var det en stor dag att få träffa sin idol:
“Det känns overkligt att träffas på riktigt, när man bara har sett stjärnan på vita duken!”

   Permalänk   Comments Off